مراحل ثبت نام درسامانه مودیان مالیاتی

مودیان می‌توانند به آسانی نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنند. در ادامه مراحل ثبت نام در این سامانه را توضیح خواهیم داد، ولی پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با سامانه مودیان و قوانین مربوط به آن، سامانه مودیان چیست؟» را در سایت ناصا مطالعه کنید

مراحل ثبت نام درسامانه مودیان مالیاتی چیست؟ 

مودیان می‌توانند به آسانی نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنند. در ادامه مراحل ثبت نام در این سامانه را توضیح خواهیم داد، ولی پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با سامانه مودیان و قوانین مربوط به آن،  سامانه مودیان چیست؟» را در سایت ناصا مطالعه کنید. :

پیش از ثبت نام در سامانه مودیان باید مراحل زیر را طی کرده باشید:

1. مرحله اول: ثبت نام در نظام مالیاتی

2. مرحله دوم: دریافت گواهی امضای الکترونیکی از مراکز صدور گواهی

3. مرحله سوم: دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی از طریق ورود به کارپوشه سامانه مودیان

4. مرحله چهارم: دریافت شناسه کالاها و خدمات برای صدور صورتحساب الکترونیکی

5. مرحله پنجم و آخر: تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان

در ادامه هر کدام از این مراحل را بررسی خواهیم کرد.

مرحله اول: ثبت نام در نظام مالیاتی

باید پیش از هر کاری ثبت نام مالیاتی خود را تکمیل کرده باشید. بعد از ثبت نام در نظام مالیاتی، امکان مشاهده و دسترسی به کارپوشه سامانه مودیان فراهم می‌شود.

برای ثبت نام در نظام مالیاتی و تشکیل پرونده باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir وارد شوید و از سربرگ دریافت اطلاعات کاربری ثبت نام در نظام مالیاتی را تکمیل کنید. درصورتی‌که مشمول ارزش افزوده هستید، باید ثبت نام ارزش افزوده را نیز پیش از ثبت نام در سامانه مودیان انجام دهید. این موارد مانند ارسال لیست بیمه جزو تکالیف قانونی صاحبان کسب‌وکار محسوب می‌شوند. کارفرمایان برای رد کردن بیمه کارکنان خود می‌توانند از طریق سایت سازمان تامین اجتماعی به نشانی es.tamin.ir اقدام کنند.



 

مرحله دوم: دریافت گواهی امضای الکترونیکی از مراکز صدور گواهی

دریافت گواهی امضای الکترونیکی یکی از مهمترین مراحل پیش ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی است. برای این کار ابتدا باید وارد سایت  gica.ir   شوید و روی گزینه «درخواست صدور گواهی امضای الکترونیک» کلیک کنید. بعد از تکمیل مراحل ثبت نام و احراز هویت، یک کد رهگیری به شما داده می‌شود. بعد از دریافت کد رهگیری باید به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و توکن حاوی امضای الکترونیک را از آن‌ها دریافت کنید؛ 

یکی از مزایای ثبت نام در سامانه مودیان که مودیان مالیاتی می‌توانند از آن بهره مند شوند، امکان مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی است. بعد از تکمیل ثبت نام با ورود به نشانی my.tax.gov.ir می‌توان نسبت به ثبت درخواست «استعلام بدهی مالیاتی» و مشاهده همه سوابق مالیاتی اقدام کرد. 

 


مرحله سوم: دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی از طریق ورود به کارپوشه سامانه مودیان

سیستم مالیات دهندگان یک کد 6 رقمی متمایز را به هر حافظه مالیاتی اختصاص می دهد که به عنوان شناسه مالیاتی منحصر به فرد شناخته می شود. هر فاکتور الکترونیکی باید شامل یک شماره مالیاتی منحصر به فرد باشد که برخی از ارقام آن بخشی از شناسه مالیاتی منحصر به فرد را تشکیل می دهند.


سیستم مالیات دهندگان از یک کد 6 رقمی منحصر به فرد برای هر حافظه مالیاتی استفاده می کند که به عنوان شناسه مالیاتی منحصر به فرد شناخته می شود. پس از صدور، هر صورتحساب الکترونیکی باید دارای یک شماره مالیاتی انحصاری باشد که ارقام خاصی شامل شناسه مالیاتی متمایز است.

برای به دست آوردن یک شناسه مالیاتی متمایز، باید کلید عمومی (Public Key) را که پس از دریافت گواهی امضای الکترونیکی برای شما صادر شده است، در قسمت تعیین شده با عنوان « شناسه های منحصر به فرد حافظه مالیاتی »در کارپوشه سامانه مودیان وارد کنید. پس از دریافت شناسه منحصر به فرد" یکتای" حافظه مالیاتی، با این کد به یکیاز  دفاتر پیشخوان دولتی بروید و رمز یا توکن سامانه مودیان را دریافت کنید.  




مرحله چهارم: دریافت شناسه کالاها و خدمات برای صدور صورتحساب الکترونیکی

دریافت شناسه عمومی کالا و خدمات آخرین مرحله برای ثبت نام سامانه مودیان است. به گروه خاصی از کالا یا خدمات کد منحصر به فردی تعلق می گیرد که شناسه عمومی کالا و خدمات نامیده می شود. می‌توان از طریق سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی stuffid.tax.gov.ir  یا فایل اکسل صادرشده از طرف این سازمان شناسه کالا و خدمات را اخذ نمود.

 . در صورتی که پرونده ارائه شده توسط سازمان امور مالیاتی شامل شناسه کالا و خدمات شما نباشد، می توانید با تکمیل ثبت نام در سامانه جامع تجارت ایران، شناسه کالا و خدمات مورد نظر خود را تعیین کنید. برای اطمینان از انتقال موفقیت آمیز یک صورتحساب الکترونیکی، داشتن شناسه حافظه مالیاتی منحصر به فرد و شناسه کالا و خدمات ضروری است.


 



مرحله پنجم و آخر: تکمیل ثبت نام در سامانه مودیان

پس از انجام کلیه مراحل لازم برای ثبت نام در سامانه مودیان، نهایی شدن ثبت نام شما بسیار آسان است. کافی است به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کرده و بر روی دکمه ثبت نام کلیک کنید. برای دسترسی به درگاه، کد ملی (برای اشخاص حقیقی) یا شناسه ملی (برای مشاغل و اشخاص حقوقی) را به همراه کد تصویر امنیتی وارد کنید.

 پس از ورود از طریق درگاه، با کلیک بر روی «عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه» ، نسبت به ثبت نام در سامانه مودیان اقدام کنید. در ادامه این مرحله یک نام کاربری و رمز عبور به شماره همراه شما برای دسترسی به حساب کاربری ثبت شده ارسال می شود. مهم این است که شماره همراه مودی باید به نام او باشد، در غیر این صورت ثبت نام تکمیل نمی شود. با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور موقت ارسال‌شده به شماره همراه خود توسط سازمان امور مالیاتی به آدرس tp.tax.gov.ir، وارد کارپوشه سامانه مودیان می‌شوید. اگر فایل خود را در این پوشه نمی بینید، نشان می دهد که ثبت نام مالیاتی یا  ثبت نام ارزش افزوده شما هنوز نهایی نشده است.